Zhodnocení fotbalového podzimu 2015

04.01.2016 09:39

 

Podzimní hodnocení je určitě příjemnější než to jarní, kde jsme utkání začínali jen v deseti lidech a dohrávali i v osmi lidech. Nuceně jsme museli udělat změnu na místě trenéra a je škoda, že si Jarek nemůže užít zápasy s námi na lavičce. Do zápasů se zapojilo celkem 21 hráčů, což je skvělé číslo a obrovská výhoda pro trenéry, kdy v některých zápasech střídající hráči mužstvo nakopli a zápas jsme dokázali vyhrát. Největší plus byl příchod Tomáše, který skvěle zapadl jak na hřišti, tak v kabině.

Teď, když je konec podzimu, tak se to hodnotí pěkně, ale na začátku bych byl rád alespoň  za dvacet bodů a měli jsme co nejblíže k záchraně. Teď máme třicet čtyři bodů, což je skoro neuvěřitelné a každý nás pasuje na postupující mužstvo. Ale jarní soutěž je daleko těžší než podzimní. Bude záležet na tréninkové docházce a zdravotním stavu hráčů. Musíme si uvědomit, že v dnešní době je na prvním místě práce a pokud hráči směnují, tak je těžké mužstvo systematicky připravovat. Nás chytla euforie v srpnu a září, kdy na tréninky chodilo i čtrnáct hráčů a tam vznikl základ dobrých výsledků. V říjnu účast klesla a na některých hráčích to bylo znát. Mrzí mě, že se někteří hráči nechtěli poprat o základní sestavu.

Nebudu hodnotit zápas od zápasu, ale jsem přesvědčen, že ve všech utkáních jsme měli nejméně o dvě vyložené šance víc než soupeř. Hodně nás nakoplo vítězství v Kunštátě, kdy domácí byli víc na míči, ale my jsme to zvládli takticky a po brejcích jsme vyhráli.  Naopak nejhorší, jsme odehráli v Bořitově, kde jsem zvolil špatné rozestavění, a celý poločas jsme se trápili. Po hodině jsme se museli stejně vrátit k rozestavění klasickému. Po dlouhé době nemáme vyloženého střelce, ale dokážeme branky rozmělnit na víc hráčů. Přesto máme v mužstvu hráče, kteří dokáží vzít odpovědnost na sebe a utkání rozhodovat.

   

Teď trošku statistiky: čtrnáct odehraných zápasů, jedenáct výher, jedna remíza, dvě prohry, skóre 39:14, celkově první místo a třicet čtyři bodů.

Plný počet minut odehrál Tomáš Zouhar, nejlepší střelec Michal Šenk s 10 zásahy, Pavel Pernica 8, Tomáš Zouhar 7, Lukáš Sehnal 6, Petr Urbánek 3, Ctibor Malík 2, Pavel Paděra, Michal Nejezchleb, Pavel Sehnal po 1 brance. Vychytané nuly Matuška ml. 3x, Matuška st. 1x, dostali jsme 28 žlutých a 1 červenou kartu, nejužitečnější hráč Michal Šenk.

 

Chtěl bych poděkovat těm, co nejsou vidět na hřišti, ale bez kterých, by jsme to taky nemohli hrát: od předsedy Jary, Katky, Boba, Jirky , „boudařů“  Pepi,  Ludě,  Karla, Jirky,  Přemy,  Luby,  Páťe,  Kuby, Davida u vstupného Míša s Filipem, až po přípravu hřiště Jendem. To jsou všechno lidi, kteří to dělají, doufám z lásky k rudickému fotbalu a dělají to, ať se daří nebo nedaří. Všem díky!!!

 

Závěrem bych si přál, aby všech jedenadvacet hráčů se zapojilo do zimní přípravy a dokázali se poctivě připravit na jaro tak, abychom na podzimní výkony navázali i na jaře.

 

 

Jan Matuška st.

 

Tabulka - hráči.docx (16417)

 

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode