ZHODNOCENÍ FOTBALOVÉ SEZÓNY 2012

12.02.2013 13:49

 

Zhodnocení fotbalového roku 2012

Chtěl bych poděkovat sponzorům, kteří podporují fotbalový oddíl, to jak bývalé, tak budoucí a hlavně toho stálého, pana Janíčka.

 

Členství FAČR

To byla novinka pro všechny. Kdo je uveden v zápise u utkání, musí být členem FAČR . Tímto krokem se stanovil aktivní počet členů celé republiky a i našeho oddílu, který na konci roku 2012 čítá 64 aktivních členů.

 

Přípravka

Ta na jaře suverénně vyhrála skupinu a zahrála si finále s Boskovicemi. Ty byly o kousíček lepší a vyhrály Okresní přebor.

Byl tam vidět hlavně rozdíl v psychice a to hlavně v zápase v Boskovicích. Ale jen fakt, že jsme skončili před takovými městy jako Blansko, Rájec, Adamov atd., je druhé místo obrovský úspěch. Na podzim pokračuje ve výborných výkonech a po podzimu je na krásném 2. místě.

 

 

Žáci

Potvrdili roli favorita a kromě zaváhání s Lipovcem, všechny zápasy vyhráli a postoupili do finále, které bylo krásným vyvrcholením sezóny. Ve dvojzápase jsme po domácí remíze 1:1 dokázali v Opatovicích vyhrát 3:1 a zaslouženě převzít pohár pro vítěze okresu. Pro malý počet hráčů žákovského věku jsme starší žáky nepřihlásili a máme jen mladší žáky 7+1. Ti na podzim hráli důstojnou roli a po podzimu se drží na krásném 4. místě z 12 účastníků.

 

 

Muži

Na jaře jsme udrželi domácí neporazitelnost a dokonce jsme v posledním zápase bojovali o 3. příčku OP. Získali jsme 40 bodů a obsadili 5. místo. Cíl, který jsme si dali, a to obměna generace hráčů, se pomalu začalo dařit. Podzim byl poznamenán kontumací některých zápasů a to nám také pomohlo. Odehráli jsme nejlepší podzim za poslední léta, i když závěr se nám moc nepovedl, tak jsme se jasně zachránili už na podzim a ztrácíme 1 bod na prvního. Třetí místo a 28 bodů je dobrý příslib pro jarní část, jen neusnout na vavřínech.

 

Pro Rudický fotbal to byl výjimečný rok.  Z tak malé obce dostat dvě mužstva do finále Okresního přeboru, je obrovský úspěch. Samozřejmě to není náhoda, ale dlouhodobá práce trenérů. Mrzí nás, že i když se snažíme o co nejlepší výsledky, odezva od zastupitelstva obce není. Ani finálová účast našich mužstev a vítězství v OP  je nepřimělo k tomu, aby hráče a funkcionáře motivovali do další činnosti alespoň svou účastí na finálových zápasech.

Každý to bere jako samozřejmost, ale musí si všichni uvědomit, že všichni to dělají ve volném čase, zdarma nebo dokonce to sami financují a to nebude trvat do nekonečna a naše obec bude bez fotbalu.

Asi to bude tím, že jsou v zastupitelstvu lidé, kteří ke sportu, potažmo k fotbalu nemají žádný vztah. Vždyť i díky sportu je na nezanedbatelný čas o děti a mládež kvalitně postaráno, nedělají nepřístojnosti v obci a vytáhnou paty od počítačů. Neméně důležitý je fakt, že sport v nich pěstuje zdravou soutěživost, týmovost, dodržování pravidel a cit pro fair play. To jim bude v dalším životě jen ku prospěchu.

 

Areál jsme, díky p. Janíčkovi, opět vylepšili o nové střídačky.

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode