Zhodnocení fotbalové sezóny 2011

06.01.2012 13:40

 

Do jarní části sezóny jsme vstoupili se čtyřmi týmy – přípravka, žáci, dorost a muži. Všechna mužstva soutěž dokončila.

Přípravka hrála poslední sezónu na celou šířku hřiště v počtu hráčů 7+1.
Potěšitelná je účast kluků jak na trénincích, tak v zápasech. Kluci hráli se všemi soupeři (vyjma Blanska) velmi vyrovnané zápasy a do posledního kola bojovali o druhou příčku v tabulce.

Na konci sezóny jsme pro ně uspořádali již druhý ročník turnaje“ O pohár Karla Jarůška“, který naši nejmenší vyhráli.

Je vidět, že práce obou trenérů J. Stupinského a J. Kunce je velice dobrá a nese ovoce.

V podzimní části sezóny se změní systém hry. Bude se hrát jen v jedné čtvrtině hřiště v počtů hráčů 5+1. Čas ukáže, jestli to klukům půjde stejně dobře, jako doposud.

 

 

Zhodnocení podzimní části přípravky 2011/12 :       

 

Při hodnocení podzimní části sezóny může zavládnout spokojenost. Stejně jako naši žáci, i my jsme skončili po polovině soutěže na prvním místě. V osmi zápasech jsme získali maximální počet 24 bodů, při celkovém skóre 108:16. Zvláště zajímavý je počet střelených gólů, což svědčí o velké síle v útočné fázi. Letošní ročník se hrál dle nových pravidel systémem 5+1 na menší hřiště a odehráli jsme ho v stabilní sestavě deseti hráčů. V průběhu podzimu se k nám přidali další kluci, kteří sice do zápasu nezasáhli, ale až potrénují a zdokonalí se, budou příslibem pro další roky. S tréninkovou morálkou jsme byli maximálně spokojeni. Závěrem bych chtěl dodat, že výsledky mládežnických mužstev nejsou náhodné. Tahle generace dětí má zájem o fotbal a jsou vidět na hřišti téměř každý den. O fotbale se baví nejen ve volném čase, ale i ve škole, a to je kladný impuls i pro jejich kamarády. Doufám, že tento zápal jim dlouho vydrží a my dospělí jsme tu od toho, abychom jim v tom pomohli a podpořili je.

 

Josef Stupinský

Žáci se po celou jarní sezónu drželi v horní polovině tabulky. Tam nás držel střelecky disponovaný David Vymazal, který snad v každém zápase, ve kterém nastoupil, dokázal skórovat. Pro nedostatek hráčů dorostu, se postupně do hry začleňovali někteří hráči z žáků.

Další sezónu nastoupí žáci bez Davida a Lukáše Grünvalda, tak uvidíme, jak bude naše hra vypadat s nově přicházejícími „přípravkáři“. Naše mužstvo by mělo doplnit několik hráčů z Jedovnic (ročník 1997-98), protože Jedovnice starší žáky nepřihlásily.

 

 

Zhodnocení podzimní části žáků 2011/12 :

 

 

Shrnutí podzimu musí být určitě pozitivní, když pominu zápasy, kde jsme na některé museli dělat nominace, protože dresů je jen 16. Také tréninková účast byla velice dobrá. Počasí nám přálo, takže se dalo celý podzim trénovat na trávě a to baví určitě jak hráče, tak trenéry.

K samotným zápasům: I když sestava se nám nějak moc neměnila, zápasy měli různou kvalitu. Se silnějšími soupeři jsme hráli paradoxně lépe, než se slabšími. Zápasy se Sloupem, Lipovcem, Boskovicemi a Kotvrdovicemi snesou přísnější hledítko. Mě osobně se nejvíc líbil zápas s Boskovicemi, kdy i přes malé oslabení, jsme dokázali soupeře jednoznačně porazit. Zato zápasy v Doubravici a v Ráječku – to byla katastrofa. Hráči by si měli uvědomit, že v takových zápasech musí být daleko fotbalovější a nespoléhat na věkový rozdíl.

Na závěr trochu čísel: Z osmi zápasů máme osm výher, 24 bodů, skóre 65:11 a po podzimní části první místo v tabulce.

 

Matuška Jan

U dorostu se podzimní jak herní tak výsledkové trápení přesunulo i na jaro a byl z toho sestup z I. třídy.

Mužstvo na podzim nemělo stabilního brankáře a to se v několika zápasech projevilo na hře i výsledcích mužstva.

Tři kola do konce podzimní části odstoupil trenér Květoslav Kala z Jedovnice a touto cestou bychom mu chtěli poděkovat za odvedenou práci.

I když kluci, k našemu překvapení, velmi zodpovědně přistoupili k zimní přípravě, vinou zranění a různých nemocí se nedařilo dělat body. Hra nebyla špatná, ale trápilo nás zakončení. Pravdou je, že některé zápasy jsme odehráli v deseti hráčích, ale např. zápas s Kunštátem jsme měli o půlce vést 5:0, i při tak malém počtu hráčů. V Rousínově to byl krásný zápas až do konce s prohrou 6:4.

Když se ohlédneme nazpět, určitě pro kluky bylo přínosem vidět i jiná hřiště než okresní a zároveň poučením, že pokud se chce hrát „výš“, je k tomu potřeba vyrovnaný kádr a tréninková i zápasová morálka.

Z důvodu malého počtu rudických hráčů, jsme do další sezóny mužstvo dorostu nepřihlásili.

U mužů se po jarní části dá říct „klidná sezóna“. Ovšem po podzimu to vypadalo všelijak. Pár bodů od sestupu, zimní příprava nic moc. Ale nakonec jsme kolektivním pojetím hry udělali šňůru a byli jsme rázem uprostřed tabulky. Začali jsme do mužstva začleňovat dorostence a to je asi největší klad sezóny.

Další ročník bude jistě opět náročný, protože obměna kádru musí někdy nastat a my už se o to dva roky snažíme.

Příchodem dorostenců, to bude razantní změna, ale kluci příležitost dostanou a věříme, že budou ti, kteří rudický fotbal potáhnout další léta.

Bylo krásné sledovat pohárové utkání v Lažánkách a vidět, že ze 14 hráčů, je 12 přímo rudických. To tu už několik let nebylo, sjížděli se k nám hráči z celého okresu.

Změny v kádru: Odchozí -  Radek Toncer (Jedovnice), Michal Zouhar (Lipovec), Pavel Paděra (konec hostování – hráč FK Blansko). Všem bychom chtěli v jejich nových působištích popřát mnoho zdaru.

 

 

Zhodnocení podzimní části mužů 2011/12 :

 

 

Do podzimní části jsme vstupovali s velkým očekáváním, jak už ukázalo pohárové utkání, většinu mužstva tvoří rudičtí odchovanci a to znamená, že jsme výrazně omladili. A-mužstvo tvoří z velké části hráči úspěšných dorosteneckých mužstev předešlých let.

Začátek moc optimisticky nevypadal, domácí remíza se Sloupem a prohra v Blansku nás ale nezlomily a z dalších dvou utkání ve Skalici a s Doubravicí jsme vybojovali čtyři body. Prohra v Boskovicích, byla sice vysoká, ale na šance to byl vyrovnaný zápas. Domácí zápas s Drnovicemi byl vyrovnaný a rozhodla větší vůle po výtězstvý ve druhé půlce, zápas ve Vysočanech jsme dobře rozehráli, ale srazilo nás vyloučení, po kterém jsme horko těžko uhráli remízu. To zápas se Šošůvkou byl z naší strany asi nejhorší na podzim, hra byla špatná, ale vedení 2:0 jsme měli udržet, nakonec v závěru po obrovských nepřesnoste rozhodčího, jsme mohli vyhrát i prohrát. Ne moc psychicky posilněni jsme v dalších kole zajížděli do Letovic, dá se říct zápas podzimu, ke kterému jsme zajížděli v 11 lidech na střídačce zraněný Chemčuk a Matuška K. ml., oba nakonec pro zranění dalších hráčů, museli nastoupit a tak byli u šťastné výhry 2:1. V Jedovnicích jsme prohráli jasně 3:0, ale výkon ve druhé půlce ukázal, že pokud bychom byli produktivnější v koncovce, nemusel by být výsledek tak jednoznačný. V Kořenci se utkání nepodařilo Kubovi a po dvou faulech a dvou penaltách, přišla červená a v 15.min jsme už prohrávali 2:0, ve druhé půlce jsme odpadli a vysoko prohráli. Asi nejvydařenější zápasy jsme si schovali na závěr, jak výhra nad Olešnicí tak remíza s Blanskem B ukázali, že bojovat umíme a i pěkné fotbalové akce byly k vidění na naší straně.

Mužstvo mužů, se také zůčastnilo poháru OFS, kde v prvním kole porazilo Lažánky 8:1 a ve druhém podlehlo Jedovnicím 5:2.

V červenci jsme pořádali turnaj v malé kopané s následnou zábavou, za pěkného počasí se akce vydařily.

Z mimo fotbalové činnosti bychom jmenovali, zapravování oken v kabinách, výměna části postelí a matrací v ubytovně, sečení areálu, položení dlažby v občerstvení, svoz železa. Všem, kteří se na akcích podíleli, bychom chtěli poděkovat.

Na konci roku se podařilo za finančního přispění Obce zakoupit hliníkové branky, pro naši přípravku a mladší žáky. Za to patří náš dík Obci.

 

Samozřejmě musí přijít poděkování všem, kteří se na chodu oddílu podílejí, panu Jaromíru Janíčkovi bez jeho práce a finanční pomoci si vůbec neumím představit chod oddílu, Katce Matuškové za vedení pokladny, tvorbu internetových stránek, přípravu programů a rozpisů na zápasy.

Trenérům, Jožkovi Stupinskému, Jarkovi Kuncovi, Ivoši Magdovi, Jarkovi Daňkovi, Karlovi Pernicovi dále obsluze stánku Jurovi Matuškovi, Přemovi Šebelovi a všem, kteří se tam vystřídali. Paní správcové Lence Magdové, která v létě vystřídala Zuzanu Vymazalovou, které bychom chtěli dodatečně také poděkovat. Bez těchto lidí by fotbalový oddíl nemohl fungovat.

                                                                                                                            Jan Matuška

 

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode