RÁJEČKO "B" - RUDICE 2 : 3 (1 : 0)

04.04.2016 06:26

Odkaz na foto ze zápasu: nikol9.rajce.idnes.cz/SK_Olympia_Rajecko_B_-_TJ_Sokol_Rudice_2._4._2016/

 

Po dlouhých 152 dnech jsme se opět postavili k mistrovskému utkání. Před jarní částí doznal náš tým několika změn. Hostování nebylo prodlouženo Marku Urbánkovi z Vilémovic a vinou zranění nebudou po několik kol k dispozici Ctibor Malík a Michal Šenk. Z osobních důvodů do Ráječka neodcestoval ani Tomáš Nevřela. Naopak tým doplnili Miroslav Šenkýř a Aleš Henek z Kotvrdovic, oba na půlroční hostování. Během zimní přípravy dostal opětovnou chuť do fotbalu Michal Nejezchleb.

Branky: 16. Štafa Tomáš, 64. Hlaváček Tomáš - 51. Pernica Jakub, 53. Zouhar Tomáš, 71. Pernica Pavel

Rozhodčí: Heger Michal - Peringer Jakub, Mrázek Marek.

Počet diváků: 111

Sestava Rudice:

Matuška ml. – Pernica J., Paděra, Kocman, Sedlák – Henek, Zouhar, Pernica P. (C), Stehlík (71. Vymazal) – Urbánek, Sehnal L. (Nejezchleb, Vymazal)

 

Zpočátku jsme se nedokázali vypořádat s nerovným terénem a přímým sluncem, které dělalo neplechu zejména obráncům při výkopech. Z toho pramenila vedoucí branka Ráječka. Špatná komunikace mezi obránci vyústila v samostatný nájezd Tomáše Štafy, který stačil před vybíhajícím Matuškou procedit míč do sítě – 1:0. Nestačili jsme se vzpamatovat a stejný hráč mohl skóre navýšit, nicméně netrefil branku. Na druhé straně hledal přízemním centrem Sehnal Stehlíka, druhý jmenovaný nezvládl zamířit mezi tři tyče. Naše snaha o srovnání pokračovala, nicméně kýžený efekt nula. Ráječko jednobrankový náskok po první pětačtyřicetiminutovce uhájilo.

Do druhé půle šly obě mužstva ve stejných sestavách. V 51. minutě vzal zodpovědnost do svých rukou Kuba Pernica, jenž napřáhl z dobrých 35-ti metrů a vymetl pravou šibenici – 1:1. O dvě minuty později jsme agilní hrou získali přímý volný kop. K exekuci se postavil Tomáš Zouhar a trefil stejně přesně jako jeho spoluhráč – 1:2. Dva krásné fotbalové momenty! Vedení jsme si ale užili pouhých jedenáct minut. Dlouhý aut do našeho vápna prodlužoval Tomáš Slavíček, míč propadl na velké vápno k nikým nestřeženému Tomáši Hlaváčkovi, který s jemnou tečí srovnal na 2:2. To bylo na dlouhé minuty ze strany Ráječka vše. Hra se odehrávala převážně na domácí půli. V 71. minutě si naběhl do mezery kapitán Pavel Pernica, jedním dotekem si míč posunul a zamířil na vzdálenější tyč s chirurgickou přesností – 2:3. V 90. minutě fauloval Tomáš Štafa naši novou akvizici, Aleše Henka, ve vlastním pokutovém území. Za surový zákrok uviděl červenou kartu a byla nařízena penalta. Na tu si věřil Pavel Pernica, nicméně „á la Ramos“ poslal míč vysoko nad branku. Bezprostředně poté bylo utkání ukončeno hlavním arbitrem Michalem Hegrem.

V nelehkém utkání jsme dokázali zvrátit nepříznivý stav a zvítězit. Na výkonu se určitě podepsaly absence klíčových hráčů, nerovnost hřiště a také v určitých momentech nesoustředěnost na vlastní výkon. Příští utkání odehrajeme v neděli, tj. 10. dubna 2016, od 15:30 ve Vysočanech.

 

P. Paděra

 

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode