Mistři ČR jsou z Jedovnic!!!

22.06.2012 11:46

 

 

V úterý 19.6.2012 odpoledne se malá sportovní výprava žáků jedovnické vydala na poslední sportovná akci školního roku 2012/2013.

Jejich cílem byl západočeský Sokolov, kde se uskutečnil 1. ročník Mistrovství ČR v plážovém fotbale základních škol. Celý turnaj odstartovaly zápasy ve skupinách ve středu dopoledne v nádherném areálu přírodního koupaliště Michal, které vzniklo rekultivací vytěženého povrchového dolu.

I když jsme měli školní tým složený z vynikajících fotbalistů, s plážovým fotbalem však zkušenosti téměř nikdo z nich neměl a tak jsme trošku s obavami nastupovali k prvním zápasům proti soupeřům, kteří hrají teneto druh kopané pravidělně. Našimi soupeři byly postupně týmy ZŠ Mírová Ústí nad Labem, Škvorec, Jablonné v Podještědí, Horní Slavkov a Rakovník. na jediný zápas jsme v ostatních zvítězili, když se do listiny střelců dvakrát zapsal i golman Jenda Matuška. Do vyřazovací fáze turnaje jsme tedy vstupovali z 1. místa. Naším soupeřem ve čtvrtfinále bylo družstvo domácího Sokolova. A klíčový zápas celého turnaje jsme zvládli na jedničku, hladká výhra 5 : 0, k ostrostřelci Ivoši Loulovi se přidal i další útočník David Vymazal a i díky jeho dvěma trefám jsme se posunuli do semifinále. Zde nás čekal celek a po vyrovnaném boji jsme odcházeli ze hřiště opět jako vítězové , což znamenalo postup do finále. Finálovým soupeřem byl již podruhé ambiciozní celek ze ZŠ Rakovník, nad kterým jsme v základní skupině zvítězili je těsně 1 :0. Úvod nám vyšel famozně, když jsme se hned v 1. minutě dostali do vedení. To jsem postupně navýšili na konečné skore 4 : 1 a v zisk premierového titulu Mistr České republiky v plážovém fotbale !

Na mimořádném a troufám si říci, že  asi jen těžko opakovatelném triumfu se podíleli následující žáci:  Martin Dresler , Michal Kašpárek, Petr Košťál, Ivo Loula , Tomáš Magda, kapitán Jenda Matuška , Filip Urbánek, Vladislav Vasiliev,   Daniel Vágner a David Vymazal. Nejlepším střelcem turnaje se stal Ivo Loula, nejlepším brankářem byl vyhodnecen vedením turnaje Jenda Matuška.

Titul mistra České republikz se tak stěhuje pro rok 2012 do Jedovnic a je to vrchol mimořádných sportovních úspěchů, kterých v tomto školním roce žáci jedovnické základní školy dosáhli.

 
Michal
Souček

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode