HODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI - P. Paděra

01.11.2015 10:30

Hodnocení podzimní části 

V sezóně 2014/2015 skončila Rudice na 6. místě OP. Zejména v jarní části se tým potýkal s mnoha zraněnými, což se promítlo do nevyrovnaných výkonů i na výši obdržených branek. Tým v letní přestávce doznal několik změn: 
Odchody: Ivo Konečný přestoupil do Sloupu a Michal Nejezchleb přerušil aktivní činnost. Ze zdravotních důvodů skončil v roli hlavního trenéra Jaroslav Daněk, kterému patří poděkování za odvedenou práci pro klub. 
Příchody: z Blanska přestoupil středopolař Tomáš Zouhar, na roční hostování přišel Petr Cupal a chuť do fotbalu dostal opět Petr Urbánek. Během podzimní části přišel na půlroční hostování Marek Urbánek, jenž stihnul odehrát několik utkání s Vilémovicemi v I. B třídě. Post trenéra obsadil Honza Matuška st. 
První kolo s Olomučany bylo odloženo, a tak jsme si museli na start nového ročníku počkat o týden déle. Do Olešnice jsme odjeli nekompletní, ze zdravotních důvodů chyběli Ctibor Malík a Pavel Paděra. K dispozici nebyl ani Pavel Sehnal a Petr Cupal. Ve 25. minutě zaznamenal svoji první trefu v novém působišti Tomáš Zouhar. Olešnice do poločasu zásluhou Michala Kubíčka srovnala. Štěstí se nakonec usmálo na domácí, v 87. minutě rozhodl o naší prohře důrazný Michal Kubíček. Vyhrát mohly obě družstva, Olešnice ale prokázala větší kvalitu a přímočarost v zakončení. 
Ve třetím kole jsme přivítali nováčka v soutěži, rezervu Ráječka. Naší chybou jsme nabídli hostům vedení. Postupem času jsme získali převahu a pěti brankami si v poklidu dokráčeli k tříbodovému zisku. Trefili se 2x Michal Šenk, Tomáš Zouhar, Pavel Pernica a Lukáš Sehnal. Soupeř během druhého poločasu prostřídat svoje zkušené hráče, což se projevilo jak na jejich hře, tak na výsledku. Konečných 5:1 vyznívá jednoznačně. 
O týden později jsme opět v domácím prostředí hostili zkušené Vysočany. Poločas skončil remízou 1:1. Za naše barvy se z penalty trefil Lukáš Sehnal, za žluto-zelené skóroval krásným „volejem“ Jan Torda. Jako správný kapitán rozhodl utkání v 54. minutě Pavel Pernica. Závěrečný tlak hostí jsme ustáli a zvítězili. Ubojované a důležité body nad velmi kvalitním soupeřem. 
Následoval „anglický týden“. Ve středu jsme dohrávali 1. kolo s Olomučany. Soupeře jsme přehráli, bohužel jsme nebyli schopni zamířit do černého. Následovala dělba bodů za bezbrankovou remízu. V sobotu jsme cestovali do Kunštátu, kde se nám postavila místní rezerva. Mladé, běhavé a dobře takticky připravené mužstvo. Od 18. minuty jsme zásluhou Tomáše Adámka prohrávali, nicméně jsme během patnácti minut stihli vývoj utkání otočit. Trefil se Pavel Pernica a Michal Šenk. Domácí v 61. minutě srovnali. Nám ale patřilo závěrečných 15 minut, agilní Michal Šenk a střídající Michal Nejezchleb, jenž byl povolán na výpomoc, stanovili konečný výsledek na 2:5 v nás prospěch. Zasloužené vítězství za „lekci z produktivity“. 
V šestém kole zavítal do Rudice další nováček, Adamov. Tým poskládaný z bývalých hráčů Blanska (např. Karaffa, Bezděk, J. Cupal, Beneš, aj.). Z kraje utkání vsítil branku Petr Urbánek, hostí srovnali zásluhou Martina Šubrta, jenž poslal odražený míč nekompromisně do šibenice. Mezi 50. a 60. minutou jsme vstřelili tři branky, o které se postaralo trio Tomáš Zouhar, Ctibor Malík a Pavel Pernica, dvě z jasných penalt. Výsledek poté už jen korigovali Lukáš Sehnal za Rudici a za Adamov Radek Bezděk. Nelehké utkání jsme díky kvalitní druhé půli zvládli bodově naplno. 
Do Vavřince jsme odjížděli s jasným cílem, oplatit potupnou porážku z jarní části 8:1. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tomu ovšem nenaznačovala, naše nasazení nebylo optimální a hrál se více než vyrovnaný zápas. Ovšem druhé dějství bylo z naší strany o „parník“ lepší. Pomohl nám brzký gól Tomáše Zouhara a proměněná penalta kapitána Pernici. A když k tomu přičteme vyloučení Radima Přikryla, o osudu bylo rozhodnuto. Vedení jsme pojistili třemi brankami, jmenovitě pálili ostrými Michal Šenk, Tomáš Zouhar a Petr Urbánek. Jednoznačný výsledek a vítězství lepšího týmu. 
V kole osmém k nám zajížděla trápící se Lipůvka. Tým, který byl pasován na jednoho z favorita celé soutěže. Zásluhou bratrů Sehnalů jsme šli do kabin za nevyzpytatelného výsledku 2:0. Třetí trefu přidal David Vymazal. Poté jsme polevili a Lipůvka zaslouženě snížila. Její výkon šel nahoru, ale výborný Honza Matuška ml. v brance už žádný míč za svá záda nepustil. Drama až do poslední minuty, vyhráli jsme díky větší produktivitě. 
O týden později byl na programu souboj prvního s posledním. Bořitov, který odhlásil I. A třídu, měl před tímto utkáním pouhý jeden bod. Nastoupili jsme v neobvyklém rozestavení 3-4-3, což většinu hráčů asi překvapilo a bylo to znát i na hřišti. Hodně jsme kazili, byli ve špatném pohybu a hra byla ospalá. První půli jsme ale vyhráli díky trefě Pavla Paděry. Domácí ve 48. minutě srovnali a bylo zaděláno na překvapení. Naštěstí máme v týmu Michala Šenka, který druhou branku připravil Petru Urbánkovi, a třetí pečetil sám. Drama se konalo, ale roli favorita jsme uhájili. 
Desáté kolo nabídlo souboj Rudice – Doubravice. Soupeř potvrdil svoji zarputilost, tvrdost a bojovnost. Trefa Michala Šenka ze 45. minuty se ukázala jako vítězná. Navíc to byla pro tým třetí ubráněná „nula“. Potvrzuje se, že souhra obranné čtveřice je velice důležitá, tím pádem nám stačila jediná branka ke třem bodům. 
V chladném říjnovém počasí jsme zajížděli do Sloupu. Na malém a nelehkém terénu se nám překvapivě dařila kombinační hra. Územní převahu jsme zužitkovali ve vedení 3:0, trefili se Tomáš Zouhar, Lukáš Sehnal a Pavel Pernica. Druhé dějství jsme spíše kontrolovali výsledek, na 4:0 zvyšoval s přispěním Ivoše Konečného Pavel Pernica. Domácí byli za svoji aktivitu v závěru odměněni alespoň symbolickou brankou, kterou si připsal Jan Novák. Stejný výsledek jako v jarní části, tentokrát v náš prospěch. 
Poslední domácí střetnutí jsme sehráli s Letovicemi. Čekal nás opět mladý a běhavý soupeř, na což jsme byli v kabině upozorněni. Šance byly na obou stranách, nicméně nikomu se nepodařilo rozvlnit síť. Díky famóznímu sólu Michala Šenka jsme se v 66. minutě konečně dočkali vedení. Poté jsme kopali penaltu, exekuci s přehledem proměnil Ctibor Malík, minutu na to se podruhé trefil Michal Šenk a o bodech bylo rozhodnuto. Krásná slunečná sobota, čtvrté čisté konto a rozloučení s domácími diváky vítězstvím. 
Na státní svátek 28. října 2015 bylo na programu poslední podzimní klání. Čekala nás Šošůvka, která je známá výborným útokem, ale zranitelnou obranou. Za chladného počasí se poprvé prosadil Lukáš Sehnal. Kdybychom proměnili některou ze tří vyložených šancí, do kabiny jsme mohli odcházet za veselejšího stavu, než 0:1. V 56. minutě jsme zužitkovali rohový kop a Tomáš Zouhar propasoval míč do sítě – 0:2. Šošůvka i přesto hrozila. V závěru se z trestného kopu trefil výstavně Marek Krátký – 1:2. Další korekci jsme nedovolili a dvanácté utkání v řadě jsme bodovali. Naštěstí nás nemuselo mrzet, že jsme zahodili kupu ložených brankových příležitostí. 
Podrtrženo, sečteno. V podzimní části jsme získali krásných 34 bodů za 11 výher, 1 remízu a 1 prohru, skóre máme aktivní 39:13. Navíc máme druhou nejproduktivnější ofenzívu a nejlepší defenzívu. Všichni musí být s tímto počinem spokojeni. Tento počin je dobrým odrazovým můstkem do jarních bojů. Zejména venkovní utkání odehrajeme s těžkými soupeři. Ať už se jedná o Lipůvku, Adamov, Ráječko „B“, Vysočany či Doubravici. Jaro tedy ukáže „KDO S KOHO“. Jelikož to počasí dovolí, první listopadový den odehrajeme v podzimní části i předehrávku jarního kola s Olomučany.

 

 

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode