30.8. RUDICE - VYSOČANY 2 : 1 (1 : 1)

31.08.2015 08:22


Sestava Rudice: Matuška ml. - J. Pernica (46. Kocman), Paděra, Nevřela, Sedlák - Vymazal, Cupal (72. Svoboda), Zouhar, Stehlík (51. Urbánek) - P. Pernica, L. Sehnal
Branky: L. Sehnal (P), P. Pernica - Torda

Po úspěšném utkání s rezervou Ráječka jsme chtěli zvládnout i to následující, s Vysočany, týmem, který se v loňském ročníku bil o postup. Vysočany mají ve svých řadách kupu zkušených hráčů, ať už je to Torda, Dvořáček, Nečas či bratři Hejčové. Náš tým bude muset na delší dobu oželit služby Michala Šenka, který si opětovně obnovil svalové zranění. Navíc stále chybí Malík.
V úmorném horku se nedal očekávat svižný a běhavý fotbal. Prognózy se také vyplnily, hra se během patnácti minut odehrávala spíše mezi vápny bez větších šancí. Vzruch vyvolal až únik kapitána Pernici, který nebýt nedovoleně zastaven před pokutovým územím, postupoval by samostatně na branku. Míč na kopačkách měli hosté, nicméně jejich první střelu vyslal až ve 20. minutě matador Nečas. Z následného protiútoku se dostal tváří v tvář gólmanovi Zouhar, jehož umístěná střela orazítkovala levou tyč. Jako třetí v pořadí se do šance dostal Lukáš Sehnal, ve vápně byl nedovoleně atakován a rozhodčí nařídil pokutový kop, který sám postižený na dvakrát proměnil - 1:0. Poslední desetiminutovku si hosté vytvořili územní převahu a připsali si i několik slibných šancí, zejména ze standartních situací. O vyrovnání se krásnou ranou postaral Torda, míč zaplul přesně do levé šibenice - 1:1. Nutno podotknout, že branka pramenila z naší nedůslednosti, kdy jsme podvakrát prohráli hlavičkový souboj a odražený míč chladnokrevně zakončil výše zmiňovaný Torda. Tento stav vydržel do poločasové přestávky.

Po ní obě mužstva provedla po jedné změně v sestavě. V řadách Rudice skončil Kuba Pernica, nahradil jej Kocman, za hosty se do hry dostal útočník Beneš. Neuplynula snad ani minuta a Zouhar postupoval sám na hostující branku, bohužel mu míč při zakončení sklouznul a minul branku. Vysočany se neponaučily a zanedlouho byl v další šanci Pernica, ale ani on nebyl úspěšný. V 51. minutě musel být střídán Stehlík, nahradil jej Urbánek. Mohlo to být snové střídání. Vymazal poslal z pravé strany krásný střílený centr, který Urbánek promáchl, míč se dostal Pernicovi, ten si zkušeně počkal a poslal míč neomylně k pravé tyči - 2:1. Zkraje bylo málem srovnáno, když nebezpečně hlavičkoval Beneš. V 72. minutě odešel ze hry Cupal, místo něj nastoupil Svoboda. Do konce zápasu mělo každé mužstvo ještě několik šancí, ale obrany společně s gólmany další branky svým soupeřům nedovolili. Vysočany byly po celé utkání aktivnější, ale po hvizdu rozhodčího ti smutní. Naše mužstvo i přes mnoho zásahů do sestavy udrželo jednobrankové vedení a připsalo si nad silným soupeřem důležité 3 body.
Další utkání sehrajeme již tento čtvrtek, tj. 3. září 2015 od 17:00. Na programu je dohrávka 1. kola, kdy opět v domácím prostředí hostíme sousední Olomučany.

 

P. Paděra

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode