27.9. RUDICE - LIPŮVKA 3 : 2 (2 : 0)

29.09.2015 06:02

 

Sestava Rudice: Matuška ml. - P. Sehnal, Paděra, Malík, M. Urbánek - Vymazal, Zouhar,  Šenk - P. Pernica (C), L. Sehnal, P. Urbánek

Na střídání: Cupal, Matuška st.

Rozhodčí: Jalový Josef - Flek Jaroslav, Pivoda Martin

Počet diváků: 85

 

Po úspěšně zvládnutém utkání ve Vavřinci, odkud jsme si odvezli vysoké vítězství 5:0, nás čekal v domácím prostředí další těžký soupeř - ASK Lipůvka. Vítězná sestava se nemění, nicméně nás okolnosti donutily toto pravidlo porušit. Z obrany vypadli Kocman s Nevřelou, na post pravého obránce zaskočil Pavel Sehnal, na místo stopera se postavil Malík. Navíc jsme nemohli počítat s Chemčukem, Nejezchlebem, J. Pernicou, Sedlákem, Svobodou či Stehlíkem.  Ani soupeř nebyl v nejsilnější možné sestavě, potýká se s mnoha zraněnými hráči, ale i tak přijel v hojném počtu.

Zpočátku byla hra relativně vyrovnaná, my jsme napadali vysoko a nutili soupeře k chybám či dlouhým nákopům na rychlonohého Macka. Ten nám svým pohybem dělal problémy, naštěstí se do výraznější šance nedostal. První 100% brankovou příležitost měl v polovině poločasu Pavel Pernica. Hostující obrana jej nechala samostatně postupovat na Zacha, který svůj tým podržel. Náprava v podání Lukáše Sehnala přišla ve 37. minutě. Šikovným uvolněním překonal dva obránce a pohotovou střelou otevřel skóre utkání - 1:0. O čtyři minuty později zahrával rohový kop Pavel Pernica, centr do malého vápna proskotačil až k Pavlu Sehnalovi, který měl před odkrytou svatyní jednoduchou úlohu - 2:0. Hosté se díky standartním situacím dostali k několika slibným pokusům, Matuška byl pozorný.

Do druhé půle jsme vstupovali s více defenzivními povinostmi než do první. Obraz hry se ale příliš nezměnil. Obranu Lipůvky nejvíce větral agilní Šenk. Právě on byl strůjcem třetí branky v 63. minutě. Paděra jej vybídnul křižným pasem, následný centr našel kapitána Pernicu a ten zakončil chladnokrevně pod "víko" - 3:0. Soupeř utkání zdramatizoval dvěma brankami v rychlén sledu. Nejprve se prosadil Jakum Pospíšil, jehož náběh na zadní tyč jsme si nepohlídali a dovolili mu pohodlné snížení - 3:1. O čtyři minuty později si na krásný centr z levé strany naběhl Michal Macko a hlavičkou na přední tyč snížil na jednobrankový rozdíl - 3:2. Sebevědomí mohl hostům srazit Petr Urbánek, ten zkoušel chytrou hlavičkou přehodit Zacha, ale neúspěšně. I přes závěrečný nápor Lipůvky jsme utkání dohnali do vítězného konce.

Pokračujeme tedy v dobrých výsledcích a budeme na ně chtít navázat příští neděli, tj. 4. října 2015, v Bořitově. Souboj týmů z opačných pólů tabulky začíná již v 15:30.

P. Paděra

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode