26.5. Muži: RUDICE - JEDOVNICE 2 : 2 (1 : 1)

28.05.2012 06:13

 

Sestava: Matuška – Krátký, Konečný (C), Sehnal P., Chemčuk – Opluštil (88. Nejezchleb), Malík (71. Kocman), Gromský, Čechman – Urbánek, Sehnal L. (45. Lachman)

Na střídání: Nejezchleb, Lachman, Kocman

 

Na programu 23. kola bylo malé okresní derby, ve kterém se střetly sousední vísky. Rudice hostila Jedovnice. Pokud někdo očekával opatrný fotbal, tak jej oba týmy vyvedly z omylu. Již v 1. minutě zahrávali domácí standardní situaci, té se ujal kapitán I. Konečný, ovšem exekuce se mu příliš nepovedla.  O několik sekund později byl vzruch i na druhé straně, kdy domácí stopeři propadli a do zakončení se dostal F. Šot, střelu poslal dva metry vedle tyče. Ve 4. minutě se poprvé měnilo skóre. Postupnou kombinací se míč dostal až k  P. Gromskému, který načechral míč za obranu na naběhnuvšího P. Urbánka a ten nikým neatakován přehodil R. Toncera – 1 : 0.

O dvě minuty později mohli jít rudičtí do otevřené obrany, avšak nepřesnou přihrávkou to byl právě soupeř, jež se dostal k ohrožení Matuškovy svatyně, M. Rybář mířil nepřesně. Ve 12. minutě se na půlící čáře odehrál vzdušný souboj, jedovnický hráč si pomohl loktem, který zasáhnul P. Gromského do nosu. Neobešlo se to bez krvácení a následného ošetření. 14. minuta nabídla vyrovnání utkání. Ve sprinterském souboji si I. Konečný pomohl faulem a následovala píšťalka rozhodčího.  Ne příliš razantní nástřel na branku zaplul až za brankovou čáru, v této situaci byl golman J. Matuška bezradný – 1 : 1.

Po strhující patnáctiminutovce následoval útlum v aktivitě obou mužstev. O trochu vzruchu se postaral L. Sehnal, kdy se pomocí několika kliček zbavil dvou obránců, ale následná střela skončila téměř u kapličky. Velmi agilní P. Gromský ve 24. minutě poslal kvalitní centr do pokutového území soupeře, bohužel jeho záměr duo útočníků nepochopilo. O pár minut později si L. Sehnal vyměnil míč s P. Urbánkem, druhý jmenovaný si míč nachystal na střelu, v poslední chvíli mu ale míč vypíchnul jeden z hostujících obránců. Aktivita Rudice pokračovala, ve 29. minutě vybojoval ve středu hřiště míč P. Gromský, náběhem se mu nabídnul na pravé straně J. Opluštil, jež se dostal až k centru, v dobré šanci hlavičkoval L. Sehnal vysoko nad branku. Ve 33. minutě se do šance dostaly ne moc aktivní Jedovnice. Po rohovém kopu skončila hlavička jednoho z hráčů jen těsně mimo. Ve 43. minutě zahráli krásnou kombinaci domácí trojice. Míč putoval po ose I. Konečný, L. Sehnal a J. Opluštil, který sklepnutý míč napálil do vzdálenější tyče. Tímto skončila první půle. Rudice dokazovala, co ji na jaře zdobí. A tím je pohyb a agresivita omlazeného týmu. Jedovnice chvílemi nevěděly, kam skočit dříve. Sami kromě šťastné branky vyložené šance na skórování neměly.

Do druhého poločasu udělal domácí lodivod J. Daněk jednu změnu, L. Sehnala nahradil Lachman, který se zasunul na levé křídlo a na místo podhrotového útočníka se postavil štírek J. Čechman. První šanci druhé půle si vytvořil hostující kapitán V. Pernica. Po pěkném obtočení kolem obránce ovšem vyslal ne příliš razantní střelu. V 54. minutě vhazoval dlouhý aut P. Gromský, míč propadl až k J. Lachmanovi, následná střela trefila bránícího hráče. O deset minut později kopali rudičtí nepřímý kop. Po přistrčení D. Krátkého zamířil I. Konečný z hranice vápna nepřesně. V 67. se kopal volný přímý kop na druhé straně, ale ani hostující kapitán netrefil zařízení. Po faulu poblíž hostující střídačky se k míči postavil tradiční exekutor I. Konečný, jehož centr na zadní tyč nezužitkoval v ložené šanci P. Gromský. Svoje zaváhání napravil o minutu později, kdy z rohu velkého vápna vypustil nechytatelnou střelu na vzdálenější tyč – 2 : 1. V 71. minutě opustil hřiště C. Malík, nahradil jej M. Kocman. Za několik minut se k velkému sólu nadechnul J. Čechman, projel půl hřiště a kolmou přihrávkou vybídnul rychlonohého Urbánka, který si dal dlouhý míč, ten zlikvidoval vyběhnutím R. Toncer. Od 80. minuty přidaly Jedovnice na obrátkách, zřejmě se nechtěli smířit s prohrou s letitým rivalem ze sousedství. Vypracovali si několik standardních situací, ke vstřelení kýžené vyrovnávací branky to stále nevedlo. Běžel nastavený čas a jedovničtí hráči se přece jenom dočkali. Borkova střela proklouznula J. Matuškovi mezi prsty a remíza byla na světě – 2 : 2. Exploze emocí na straně Jedovnic, smutek na straně druhé. A mohlo být ještě hůř, branka hosty povzbudila natolik, že si připravili ještě jednu výbornou pozici, kterou hokejově vytáhnul J. Matuška na roh. Ten jedovničtí zahráli natolik alibisticky, že z následného protiútoku mohl strhnout výhru na stranu Rudice P. Urbánek, ale po dlouhém sprintu neměl dostatek sil na razantnější a přesnější zakončení.

Pavel Paděra

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode