22.4. SLOVAN BRNO - RUDICE 1 : 0 (0 : 0)

24.04.2017 08:42

 

Sestava: Toncer – Pernica, Krátký, Stehlík, Chemčuk – Vymazal (45‘ Kocman), Zouhar, Beneš, Vintr – Matuška st. (70‘ Matuška F), Matuška ml.

Na střídání: Matuška F, Kocman, Milan

ŽK  - Slovan Brno: Dvořák, Šrámek, Partl

ŽK – Rudice: Toncer, Pernica,  Stehlík

ČK – Rudice: Toncer

Diváků: 47

sobotu byl „Mezinárodní den srandy“ a stálo to za to. Sranda byla už ráno při skládání sestavy, kdy jsem myslel, že nedáme jedenáct lidí dohromady. Ještě se mně nestalo, aby se omluvilo sedm hráčů!  Až po obvolání „starých“ chlapů jsme to slepili.

Jak jsem se dozvěděl, že píská Fridrich, tak se mě vybavil Okresní přebor, ale že to bude přesná kopie dílu „Derby“, jsem nečekal.

Už sestava naznačovala, že nebudeme hrát nějaký hurá fotbal, ale budeme se zaměřovat na zahuštění velkého vápna a středu hřiště. Domácí samozřejmě víc útočili a vytvářeli si tlak, ale v zakončení byli nepřesní, nebo ztroskotali na dobře chytajícím Radkovi. My jsme se do zakončení dostávali sporadicky, jednak jsme hráli proti větru a za druhé, v útoku byli hráči, kteří jsou za normálních okolností, na úplně jiných postech. Oba krajní záložníci nastoupili se zraněním, tak naše taktika byla jasná, nedostat branku. To se nám první poločas dařilo, i když nás v jednom případě podrželo i břevno. Fotbal se líbit nemohl, ale někdy zápas potřebujete jen odkopat a to byl náš sobotní případ.

Druhý poločas pro nás nezačal dobře. Domácí nás zatlačili do vápna a po jednom z nákopů, náš hráč odkopává míč v malém vápně, skloněný domácí hráč dostává míčem do hlavy, k údivu všech místo odkopu se píská penalta, samozřejmě jsme rozhodčímu řekli, co si myslíme……, Radůz se ale vytáhl a penaltu chytil. To zvýšilo naši šanci na bod, protože domácí byli v zakončení opravdu tragičtí a branku nebyli schopni trefit i z těch nejvyloženějších šancí. Samozřejmě nás domácí častovali nadávkami za zdržování a zakoplé míče. Prostě, když nemáte sílu ani kvalitu, tak tomu musíte přizpůsobit styl hry. Myslím si, že Slovan, i kdyby hrál dvě hodiny tak by branku nedal. Bohužel pro nás, v 80.min zasáhl pan charakter a i když jak se říká kontakt tam byl, při Radůzově vyběhnutí, po malém zaváhání píská druhou pentli. To bohužel  Radůz nevydržel a rozhodčího počastoval urážkami. V seriálu to vypípali, tady to nešlo a tak šel do sprch. Divím se, že nás nevyloučil už při první penaltě, když ta slova nebyla moc rozdílná. Domácí penaltu proměnili a dohrávali jsme v deseti.  Tak jsme prohráli, domácí řeknou, že zaslouženě, ale co je zaslouženě, ze dvou penalt?

Hráčům jsem musel poděkovat za to, že i když někteří byli letos poprvé na hřišti, zranění nebo nedoléčení, přišli a bojovali. Dalo by se poděkovat i rozhodčím, kterým nechybí sebevědomí, ale bohužel kvalita. Snad to, že každé utkání sleduje delegát k něčemu je.

Na závěr……

Kdybychom byli v devadesátých létech a měli škváru, tak bych si řekl, že se „bafuňáři“ rozhodli, že nás pošlou dolů. Protože si myslím, že už se to neděje, tak mě udivuje, jak lehce se na nás pískají penalty, pět zápasů pět penalt a my ani jednu. A když ne penaltu, tak přehlídnutý faul na našeho obránce a je z toho branka. To bych řekl, že jen ta v Rájci byla jasná, jinak to byly velice sporné momenty, ale lehce písknuté. Shoda drobných náhod? Pro zbytek sezóny se musíme semknout a ukázat, že na tuto soutěž máme, zápasů je na to ještě dost.

 

Jan Matuška

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode