12.9. RUDICE - ADAMOV 5 : 2 (1 : 1)

12.09.2015 18:45

 

Sestava Rudice: Matuška ml. – Svoboda, Paděra, Kocman, Chemčuk – Vymazal, Zouhar, Malík, Šenk – P. Pernica, Urbánek

Na střídání: L. Sehnal, P. Sehnal, Stehlík

Branky: Urbánek, Malík (P), Zouhar, P. Pernica (P), L. Sehnal

 

Po venkovním vítězství z Kunštátu v poměru 5:2 jsme hostili nováčka soutěže – Adamov. Tým, který má ve svých řadách zkušené hráče (F. Karaffa, R. Bezděk, M. Beneš, a jiné). K sobotnímu utkání navíc nebyli k dispozici J. Cupal a J. Matuška. I naše řady postrádaly několik hráčů (P. Cupal, J. Sedlák. J. Pernica a T. Nevřela). Alespoň na lavičku byl připraven J. Stehlík.

Vstup do zápasu se nám povedl, byli jsme v dobrém pohybu a kombinacemi se dostávali až na dostřel hostující branky, z čehož vyústilo naše vedení. Urbánek dostal pěknou kolmici mezi obránce a  netradiční zakončení „bodlem“ našlo svůj cíl – 1:0. Pokračovali jsme v nátlaku a soupeře téměř 20 minut k ničemu nepustili. Poté jsme ale polevili a Adamov se začínal osmělovat. V útoku operoval osamocený Beneš, nicméně si počínal velmi dobře a sebevědomě. Po nevydařeném výkopu Matušky ml. se dostal do úniku, naštěstí náš brankář svoje zaváhání s pomocí Kocmana napravil. Následovalo několik standartních situací a právě z rohového kopu v 34. minutě bylo srovnáno. Po nedůrazném odkopu se do míče opřel hostující hráč a z velkého vápna vymetl pravou šibenici – 1:1.

Do druhé půle jsme nastoupili beze změn a v rozmezí devíti minut, si troufám tvrdit, rozhodli zápas. Nejprve byl v pokutovém území faulován agilní Urbánek a hlavní arbitr neváhal s nařízením penalty. Jelikož byl tradiční exekutor L. Sehnal pouze na lavičce náhradníků, míče se ujal Malík a chladnokrevnou střelou pod břevno nám vrátil vedení – 2:1. O dvě minuty později protrhl střelecký půst Zouhar. Jeho tvrdá, přízemní střela zaplula přesně k levé tyči – 3:1. Během malé chvilky byla odpískána nedovolená hra rukou ve vápně hostů. Po dohodě rozhodčích byla nařízena druhá penalta. Tentokrát se k ní postavil kapitán P. Pernica, který tvrdou ranou doprostřed branky rozvlnil síť – 4:1. Ihned po rozehrání jsme vypadli z koncentrace a dovolili soupeři snížit. Benešův pokus Matuška ml. stačil pokrýt, ale Bezděkova „pumelice“ z deseti metrů byla už nekompromisní – 4:2. V 65. minutě jsme provedli dvojí střídání, ze hry odešel Svoboda a Urbánek, na jejich posty přišli Lukáš a Pavel Sehnalovi. V 76. minutě vyslal L. Sehnala do samostatného úniku Chemčuk a náš útočník si s šancí poradil mazaně. Střelou podél gólmana vrátil svému týmu tříbrankové vedení – 5:2. Adamov nás ještě stačil pozlobit několika standartními situacemi, ty jsme ale zvládli ubránit a mohli si připsat další 3 body do vyrovnané tabulky.

Vítězství se nerodilo snadno, Adamov potvrdil svoje kvality i v oslabené sestavě. Vstup do sezóny se nám povedl, ač momentálně okupujeme čelo tabulky, nesmíme usnout na vavřínech a poctivě přistupovat ke všem zbývajícím kláním. Shodně 13 bodů má i Olešnice, o bod méně mají Sloup a Letovice. Příští týden zajíždíme na horkou půdu do Vavřince, kde jsme na jaře schytali debakl 8:1. Tento nezdar budeme chtít napravit a zároveň potvrdit vítězství nad Adamovem. Utkání se hraje v neděli 20. září 2015 od 16:00.

 

P. Paděra

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode