11.10. muži: RUDICE - LIPŮVKA 1 : 5 (1 : 3)

13.10.2014 06:20

Sestava Rudice: Jan Matuška ml. – Jan Svoboda (75. Michal Nejezchleb), Ivo Konečný (C), Pavel Paděra, Milan Kocman – Jan Lachman (68. Jan Matuška st.), Pavel Pernica, Ctibor Malík, Jiří Stehlík – Michal Šenk, Lukáš Sehnal

Na střídání: Jan Matuška st., Michal Nejezchleb

Sestava Lipůvka: Patrik Prosecký – Jakub Kristýn (32. Jiří Kovář), Vítězslav Kotásek, Pavel Kašpar, Radek Mánek – Radim Hájek, Ladislav Kirschner, Pospíšil Jan, Pospíšil Ondřej (65. Zdeněk Skoumal) - Michal Macko, Radek Sedláček.

Na střídání: Jiří Kovář, Zdeněk Skoumal, Pospíšil Jakub

Rozhodčí: Nejezchleb – Zemanová, Manoušek

Karty: bez karet

Branky:

  3. 1:0 Stehlík,

11. 1:1 Macko (Kirschner),

28. 1:2 Sedláček (Macko),

29. 1:3 Hájek (Kirschner),

46. 1:4 Pospíšil Ondřej (Hájek),

65. 5:1 Macko

Podzimní část se pomalu ale jistě přelila do svojí poslední třetiny, zde nás čekají zápasy se špičkou přeboru. Jako první na řadě byla Lipůvka, která v minulém kole deklasovala Kunštát „B“ vysoko 9:0. Trenéři museli pro toto utkání oželet služby Tomáše Nevřely, naopak z hostování z Lipovce se vrátil Pavel Pernica.

Tým ofenzivní, ale s pevnou obranou. Tu jsme ale překonali již ve 3. minutě, po naší kombinaci byl vyslán do uličky Jirka Stehlík a tvrdou ranou na vzdálenější tyč málem protrhl síť – 1:0. Bohužel jsme soupeři nabídli brzké vyrovnání. Na přesný centr z pravé strany si naběhl rychlonohý Michal Macko a „placirkou“ umístil míč k tyči – 1:1. Agilní Ladislav Kirschner zásoboval útočné duo Macko – Sedláček přesnými centry, druhý jmenovaný se do jednoho z nich nádherně položil „rybičkou“, ale Honza Matuška ml. v brance míč reflexivně vyboxoval na roh. Oko diváka muselo po této akci zaplesat! O několik okamžiků již byl důrazný Radek Sedláček úspěšný, tentokrát nedal svému sokovi v brance šanci – 1:2. Neuběhla ani minuta a inkasovali jsme potřetí. Mezi naše obránce si naběhl Radim Hájek a svůj únik s přehledem proměnil – 1:3. Ač jsme se snažili kombinovat a hra byla oproti jiným utkáním „učesaná“, sráželi nás chyby v obraně, potažmo v obranné části. Soupeř byl hladový po gólech a jen díky Honzovi Matuškovi ml. jsme po první půli prohrávali pouze o dvě branky.

Úvod druhého poločasu jsme prospali. Radim Hájek se na pravé straně uvolnil, poslal do vápna ostrý centr na naběhnuvšího Ondřeje Pospíšila, který hlavou rozvlnil síť počtvrté – 1:4. Nezbývalo nám nic jiného, než vsadit vše na jednu kartu. Naše snažení ale nebylo odměněno brankou. Velice blízko k ní měl Jirka Stehlík. Z trestného kopu mířil těsně vedle tyče. Ani napodruhé nebyl Stehlík úspěšný, jeho tečovanou střelu bravurně na čáře zlikvidoval Patrik Prosecký. My jsme se střelecky neprosadili, naopak hostům vyšel jeden z mnoha brejků. Rychlík Michal Macko vystihl naši špatnou rozehrávku do středu hřiště, „zasekávačkou“ se zbavil svého strážce a střelou pod břevno stanovil konečné skóre utkání na 1:5 ve prospěch svého týmu.

Lipůvka se prezentovala velkým pohybem a smrtícím přechodem do útoku. Hru jim dirigoval Honza Pospíšil, který ještě v minulé sezóně oblékal dres divizního Blanska. My jsme od 3. minuty nedokázali najít recept na hostující obranu a po sedmi neprohraných utkáních jsme padli. Další těžké utkání nás čeká v neděli 19. října od 15:00 v Jedovnicích.

 

 

Ze stránek LIPŮVKY:

Série tří sobotních utkání nám končila v Rudici. Ideální počasí pro fotbal, sice zamračeno, ale příjemná teplota a perfektně střižená tráva vybízela k atraktivnímu fotbalu. Obzvlášť, když obě družstva spíš holdují útočnému pojetí, než nějaké zarputilé obraně. Z množství absentujících hráčů se nám vrátili Macko, Hájek, Skoumal a Kuba Pospíšil, do stavu zraněných naopak zamířil Raichl. V dresu Rudice se poprvé objevil zkušený veterán Pavel Pernica, který se vrátil z hostování z Lipovce.

Utkání jsme již potřetí v řadě začali hodně nešťastně. I přes důkladné rozcvičení před zápasem jsme zaspali začátek a v třetí minutě prohráváme 1:0. Hráči domácích předvedli pěknou kombinaci zakončenou tvrdou ránou Stehlíka. Tvrdý direkt naštěstí naše hráče probral. V šesté minutě se nám podařilo vyrovnat. Ladislav Kirschner naservíroval skvostnou přihrávku, kterou Macko přesně nasměroval do branky. Hned vzápětí opět Kirschner uvolnil Macka, který v závěru nájezdu zaváhal. Nádherný fotbalový moment divákům hráči připravili v dvacáté minutě. Další přesný centr poslal kousek za malé vápno Kirschner, Sedláček se položil do přihrávky a rybičkou namířil míč k tyči. Již jsme viděli míč v brance, ale zásadně proti byl skvělý Honza Matuška ml., který neuvěřitelným skokem ještě stihl rukou přesně mířený míč vyrazit. Opravdu parádní akce. V těchto minutách jsme již měli velkou převahu a bylo jen otázkou, zda naši střelci dokáží přetavit nějakou tutovku na kýžený gól. V 23. minutě se pokusil překvapit Jan Pospíšil brankáře z více jak třiceti metrů, ale jeho přízemní střela trefila tyč a odražený míč Matuška pokryl. V 28. minutě jsme konečně udeřili. Macko unikl po křídle a jeho krásný centr dokázal Sedláček hlavou poklidit k tyči - 1:2. Otřesení hráči Rudice ihned v následující minutě nedokázali zastavit rozběhnutého Hájka, který opět milimetrovou přihrávku Kirschnera do běhu proměnil v naši třetí branku. Domácí se v závěru poločasu jen těžko zvedali. Nad vodou je ale naštěstí držel výborný gólman, který si zopakoval souboj z úvodu zápasu. Sedláček opět mířil hlavičkou do branky, Matuška však skvěle likviduje.

Začátek druhého poločasu pokračoval podle stejných not. Z první akce uvolnil Kirschner Hájka, který si zaběhl za obranu a přesný centr poslal přímo na hlavu Ondry Pospíšila - 1:4. I za tohohle nepříznivého stavu se rudičtí hráči nevzdávali, využívali každé příležitosti k protiútoku. Hodně k tomu dopomáhala i hra našich, kteří mysleli víc na útok než obranu. Diváci tak byli svědky jedné akce za druhou a jistě nemuseli litovat, že přišli na fotbal. Pokračoval i souboj domácího strážce branky s našimi útočníky. Nejprve v 51. minutě zlikvidoval samostatný únik Sedláčka a jeho tvrdou střelu. V 61. minutě pak zastavila únik Macka pouze spojnice břevna a tyče a o dvě minuty později se po úniku Macka a jeho přihrávce na dlouhou nohu Sedláček netrefil. Pátá branka přišla v 65. minutě. Špatnou rozehrávku vystihl Macko, zpětnou kličkou se zbavil dotírajícího obránce a přesnou střelou do růžku branky nedal tentokrát Matuškovi šanci. Hned vzápětí měl další příležitost samostatného nájezdu z půlky Sedláček, hokejový blafák mu však nevyšel, tak jak asi představoval. Ovšem ani domácí neměli daleko k brance. Z přímého kopu Stehlík nejprve těsně minul tyč a na druhý jeho pokus bravurně vyrazit Prosecký. Svoji pohotovost předvedl i po tečované střele, která změnila směr. Neuvěřitelně ji však zachytil přímo na čáře.

Utkání mělo spád. Rudice se snažila, ale tentokrát to na naše borce nestačilo. Vyzdvihnout musím výkon především brankáře Matušky, který ve svém věku působí velmi vyzrále a doslova zázračně chytil několik gólů. Cítit byl i zkušený Michal Šenk a Stehlík. Mužstvo Rudice má každopádně na lepší umístění než se v současné době nachází. Lipůvka předvedla standardní výkon. Opět nám trvalo nějakou minutu, než jsme nažhavili motor a dostali se do patřičného tempa a problémy máme stále v koncovce. V záloze dominovali Jan Pospíšil a Laďa Kirscher. Příští týden nás čeká nebezpečná Olešnice, která má pouze o dva body méně. Staví na pevné obraně a celkem se jim daří i v útoku, díky čemuž se udržuje v úplné špici tabulky. Bude to hodně těžké utkání.

zdroj: ASK Lipůvka

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode