10.6. SLAVKOV U BRNA - RUDICE 3 : 2 (1 : 1)

13.06.2017 08:54

Fotbalisté Slavkova porazili sestupující Rudice. Díky brejkům

Slavkov u Brna – Do Slavkova přijeli již s definitivou sestupu. Předposlední zápas v I. B třídě přesto fotbalisté Rudic odehráli s otevřeným hledím. Ani Slavkovští nemohou hovořit o úspěšné sezoně, a tak se alespoň s domácími fanoušky, byť jich přišla jen hrstka, rozloučili vítězstvím. Rudice ve vyrovnaném a oboustranně na šance bohatém utkání porazili 3:2.

 

Branky: 14. Peslar, 69. Kuda, 89. Matocha – 7. Šustr, 85. Zouhar.

Rozhodčí: Kubec – L. Jelínek, P. Jelínek. ŽK: Novák, Matocha, Michálek – Sedlák, Zouhar, Lachman. Diváků: 85.

Slavkov: Krčmář – Novák (66. Kachlíř), Lysák, Krejčí, Poč – Žemla, Peslar, Marek, Michálek – Matocha, Kuda. Trenér: Radek Májek.

Rudice: J. Matuška ml. – Pernica, Stehlík, Krátký, Sedlák – Lachman (73. J. Matuška st.), Urbánek, Zouhar, Beneš – Šustr, Sehnal. Trenér: Jan Matuška st.


Zdroj: https://blanensky.denik.cz/fotbal_region/fotbaliste-slavkova-porazili-sestupujici-rudice-diky-brejkum-20170611.html

 

Prakticky prázdné střídačky avizovaly, jaké problémy přivedly nováčka do propadliště a domácí na jeho pokraj. „Chybí nám deset hráčů. Jsou zranění, vyloučení, někteří na pracovních cestách, nebo už na dovolené. Lepíme to, jak se dá. A zaplať pán bůh, uhráli jsme to, co jsme potřebovali,“ popsal situaci trenér Slavkova Radek Májek.

„Nám chybějí čtyři hráči ze základu. Navíc mančaft je hodně mladý. Sestupujeme proto, že nám chybějí zkušenosti. Proto jsme třeba na jaře museli znovu povolat stopera Davida Krátkého. Jenže nemáme staršího hráče, který by organizoval hru, dirigoval ty mladé kluky,“ přidal se k výčtu absencí hrající trenér Rudic Jan Matuška starší.

Samotný zápas rozehráli lépe hosté. Na jejich nebezpečný brejk sice domácí odpověděli dělovkou, kterou brankář Jan Matuška mladší musel vyrážet nad břevno. Ale pak už to před domácí brankou hořelo. Nejprve se Lukáš Sehnal skoro od půlící čáry proháčkoval až před Krčmáře, ale obstřelit ho už nedokázal. V sedmé minutě ale už své sólo z pravé strany Marek Šustr zakončil nechytatelnou střelou do domácí sítě.

„V naší situaci jsme už v předchozích zápasech potřebovali vyhrávat a tak jsme si jasně řekli, že nebudeme hrát nějaký beton, ale aktivně na vítězství,“ vysvětlil trenér aktivitu Rudice

 

Nutno říct, že jeho tým tento záměr ctil celý zápas. Na držení míče určitě vyhrál, domácí ale byli efektivnější díky rychlými brejkům, zejména v podání Daniela Matochy. Domácí kapitán před vyrovnávací brankou naservíroval míč Tomáši Kudovi, ale ten ani nadvakrát zblízka doklepnout do sítě nedokázal. Naštěstí pro domácí odražený míč zakroutil křižnou střelou ke vzdálenější tyči Filip Peslar. Pak se hra vyrovnala, i když rozdíl herních stylů zůstával viditelný. Autor vyrovnávací branky v 67. minutě z trestného kopu orazítkoval tyčku rudické branky a krátce nato Slavkov po další rychlé akci otočil skóre na svoji stranu.

Hosté vrhli vše do útoku, jenže ani hlavička Jana Lachmana ani střela Šustra, obě z gólových pozic, cíl nenašly. O to lahůdkovější bylo vyrovnání. Po přetaženém centru z levé strany trefil kapitán Rudic Tomáš Zouhar pravačkou na pravé straně volej přes celou branku ke vzdálenější tyči.
Zřejmě zápas lépe vystihující remízu pak sebral hostům další brejk, který už zakončil sám Matocha.

„Celé jaro je to stejné, prostě nedáváme góly. Nemáme vyloženého střelce, špílmachra. Proto když máme proměnit šanci, tak ji nedáme. A naopak inkasujeme z brejků. Ani s bodem bych nebyl spokojený. Přijeli jsme sem pro tři,“ zdůraznil Matuška starší.

Domácí kouč už myslí víc na příští sezonu. „Byl to hodně upracovaný výkon, ale myslím si, že jsme si vítězství za tu bojovnost zasloužili. Máme rozdělané nějaké přestupy. Kádr potřebujeme rozšířit. Věřím, že to dáme dohromady. Chceme hrát úplně někde jinde než jsme teď,“ netajil klubové plány Májek.

 

 

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode