Zhodnocení fotbalového podzimu

09.11.2016 06:30

 

Plní očekávání jsme s omlazeným týmem vstoupili do I. B. Musím říct, že na začátku jsme chtěli mít po podzimu aspoň 18 bodů, což jsme nesplnili. Hlavní příčina byla v posledních pěti kolech, kdy jsme uhráli jen bod za remízu v posledním kole. Projevila se nezkušenost a nevyhranost hráčů, co stačilo v okrese, to tady prostě nestačí.  A když se k tomu přidá špatná tréninková morálka, která byla celý říjen, tak se dalo očekávat, že body samy do tabulky přibývat nebudou. Celé mužstvo šlo od začátku října výkonnostně dolů. Nenašli jsme tahouna mužstva, který by dokázal usměrnit hru a dění na hřišti. Na druhou stranu věkový průměr mužstva je 23 let, takže jsme ve fázi hledání a učení se (doufám). Když se podíváme na podzimní tabulku, tak to není žádná tragédie, sice jsme blíž k sestupovým příčkám než k prostředku tabulky, ale co jsme viděli na podzim, tak v této soutěži může porazit každý každého, podle toho jak se ty mužstva sejdou, kolik mají zraněných, jak se na zápas vyspí. Proto věřím, že pokud uděláme poctivě zimní přípravu a mužstvo bude zdravé, tak na jaře těch 18 bodů urveme a to by na záchranu mělo stačit.

Když to shrnu ve zkratce zápas po zápase.

Venku Start prohra 4:0, po tomto zápase jsem si říkal, že pokud takhle budou hrát všechna mužstva, tak v této soutěži nemáme co dělat. Doma Babice výhra 3:1, Vyrovnaný zápas, v první půlce měli šance hosté, neproměnili, a my rozhodli ve druhé dvěma brankami. Venku Podolí prohra 1:0, tam jsme jeli v jedenácti lidech, defakto bez útoku, stejně jsme hráli vyrovnaný zápas, kdy rozhodla šťastná branka v nastavení první půle. Doma Slovan výhra 3:0, určitě náš nejlepší zápas podzimu, první půlka vyrovnaná, ale druhou půlku jsme zahráli skvěle, pohyb, náběhy po stranách, šance, opravdu pěkný fotbal. Venku Soběšice remíza 1:1. Tam si myslím, že jsme ztratili dva body, bohužel jsme nezopakovali výkon z předešlého týdne, ale stejně jsme šance na vítězství měli. Doma Lipovec prohra 4:0, i když jsme opticky měli víc ze hry, tak Lipovec a zvlášť Michal Zouhar, nás vyučili z produktivity, defakto co šance to branka v naší síti. Spolehlivá a tvrdá obrana nám nedala šanci vstřelit ani čestný gól. Venku Jedovnice výhra 3:0, tam jsme využili ještě nerozehranosti domácích a dokázali jsme se prosadit brankově, ale je potřeba říct, že jsme měli i štěstí, když Jedovničtí trefili třikrát tyč. Doma Černá hora výhra 2:0, tady začíná naše trápení, jako bychom si po Jedovnicích řekli, že to půjde samo, velice nepohledný fotbal, který asi rozhodla neproměněná penalta hostí na začátku druhé půlky, kdy nás Jenda udržel ve hře a my pak dokázali dvakrát dopravit míč do sítě, ale výkon už něco naznačoval. Doma Čebín prohra 3:0, velice důrazný soupeř, podobný styl jako Lipovec, na který prostě nejsme zvyklí, hosté nás nenechali dostat se do zápasu a my jsme podali velice špatný výkon. Co mě překvapilo, tak jedině dobrý výkon hlavní devatenáctileté rozhodčí. Venku Pačlavice prohra 2:0, opět jedeme v jedenácti lidech, v zápase jsme zase tak nepropadli, ale prostě směrem dopředu jsme byli bezzubý a domácí nás přetlačili. Doma Slavkov prohra 3:2, vyrovnaný zápas, měli jsme i šance, ale bohužel jsme v závěrečném náporu nedokázali urvat aspoň bod. Venku Vilémovice prohra 2:1. Strašný zápas, terén a vítr tomu taky nepřidal, ale my si snad dvakrát po sobě nepřihráli. Bohužel jsme si nechali dát dvě branky z brejků a sami jsme ve druhé půlce po větru nedokázali vyrovnat. Doma Rájec remíza 3:3, prvních dvacet minut dobrých i jsme dali branku, pak hosté přidali a přehrávali nás a do půlky otočili skóre. V druhé půlce jsme bojovností a taky díky hostujícímu golmanovi zápas zvrátili v náš prospěch, ale nezkušeností, kdy se zbytečně hádáme s rozhodčím, tak hosté rychle rozehrají a z brejku srovnají.

Pokud se budeme chtít udržet v soutěži, musíme zapracovat na důrazu v osobních soubojích. Tam nás zkušená mužstva převyšují. Je sice pěkné, že jsme nedostali ani jednu červenou a máme jen 24 žlutých a to bych řekl, že polovinu za mluvení, ale bohužel většina mužstev v soutěži hraje daleko důrazněji. Nebudu hodnotit všechny, co nastoupili, ale musím vyzdvihnout Jendu v brance, který nás ve všech utkáních držel a pak příchod Marka, který má v 18 letech velký potenciál a je pro nás posila. Jinak si myslím, že u většiny hráčů přišlo po postupu uspokojení a výkonnost šla dolů. Chápu, že práce je na prvním místě, že se chodí na směny, ale prostě kdo chce hrát tuto soutěž, bude muset udělat něco navíc, individuálně ve svém volném čase, protože i dva tréninky týdně je málo a kór, když se sejdeme v pěti. A to máme všechny hráče svobodné bez rodin a stejně je účast malá.

Do jara hodně zdraví, víc volného času na tréninky a hlavně chuť do fotbalu.

                                                                        

                                                                                                        Jan Matuška st.

Zpět

Kontakt

Fotbal-Rudice
Rudice
67906

+420 601 392 881

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode